Naturalne źródło zdrowia

O zaletach „Piwniczanki”

Naturalna woda mineralna „Piwniczanka” jest bardzo zdrowym i smacznym produktem z czystych ekologicznie rejonów Polski. Unikalny skład mineralny wody powstał dzięki wyjątkowemu układowi geologicznemu obszaru, na którym położona jest Piwniczna-Zdrój. „Piwniczanka” produkowana jest w zakładzie o rodzimym kapitale i przez polskich pracowników. Firma szczyci się tym, że osiągnięte zyski inwestuje w Polsce, a płacone przez nią terminowo podatki zasilają budżet państwa. Jurorzy licznych targów, wystaw i konkursów wielokrotnie dostrzegali wyjątkowość naturalnej wody mineralnej „Piwniczanka” nagradzając flagowe produkty Zakładu Butelkowania. Niemniej jednak największym i najważniejszym wyróżnieniem dla „Piwniczanki” jest zadowolenie konsumentów, którzy niezmiennie od wielu lat okazują przywiązanie do marki i z roku na rok wypijają coraz więcej litrów tej znakomitej wody.

Doskonałe proporcje mikroelementów w „Piwniczance”

Konsumenci butelkowanej wody pitnej są dziś w rozterce, ponieważ niezwykle szeroki wybór wód mineralnych, źródlanych, stołowych, a także tych zwanych leczniczymi o różnym stopniu zmineralizowania, jest w gruncie rzeczy mylący poprzez chaos w nazewnictwie. Przekonanie o obfitości „wód mineralnych” podtrzymują hasła reklamowe: „Bogactwo minerałów”, „Źródło życia i zdrowia”, „Zawiera wszystkie potrzebne mikroelementy”, używane celowo by skupić uwagę nabywcy na opakowaniu, kształcie i kolorze butelki, a nie na jej zawartości. A zatem, czym należy kierować się przy zakupie wody butelkowanej?

Oto praktyczne wskazówki:

  • Tylko takie składniki wód mineralnych, jak: magnez, wapń, sód, chlorki i wodorowęglany istotnie wpływają na działanie naszego organizmu.
  • Warto zwracać uwagę na proporcje w jakich te najistotniejsze pierwiastki (magnez, wapń) występują w wodzie.
  • Warto zwracać uwagę na pochodzenie wody, czyli miejsce wydobycia, bo nie zawsze odpowiada ona temu co sugeruje nazwa i logo danej marki.

Walory zdrowotne wody „Piwniczanka”

Naturalna woda mineralna „Piwniczanka” jest bardzo zdrowym i smacznym produktem z czystych ekologicznie rejonów Polski. Unikalny skład mineralny tej wody powstał dzięki wyjątkowemu układowi geologicznemu terenu, na którym położona jest Piwniczna-Zdrój. Wydobywana tam woda mineralna „Piwniczanka” przez tysiące lat nasycała się dobroczynnymi minerałami, a teraz zawiera wszystkie istotne mikroelementy: magnez, wapń, wodorowęglany, sód i chlorki w idealnych proporcjach. Co ważne, „Piwniczanka” jest podawana klientowi w naturalnej postaci, tzn. to co pochodzi z wnętrza ziemi, znajdziemy w butelce - woda jest tylko filtrowana i odżelaziana przez naturalne złoża żwirowe. Picie tej wody nie tylko działa zbawiennie na nasz organizm, lecz również przynosi prawdziwe orzeźwienie. Sięgnij po prawdziwy skarb natury i ciesz się bogactwem minerałów!

Według Polskiego Towarzystwa Magnezjologicznego oraz Funduszu Rozwoju Kardiochirurgii dla naszego zdrowia najbardziej wartościowe są wody mineralne – pochodzące z podziemnych złóż o udokumentowanych zasobach geologicznych. „Piwniczanka” jest właśnie tego rodzaju bogatą w magnez i wapń naturalną wodą mineralną mogącą uzupełnić niedobory tych biopierwiastków w diecie.

IDEALNE PROPORCJE MAGNEZU I WAPNIA

Najważniejszym składnikiem mineralnym, który występuje w „Piwniczance” w dużej ilości jest magnez. Przeciwdziała on stresom i zmniejsza napięcie nerwowe, co przy dzisiejszym szybkim tempie życia, jest bardzo ważną zaletą. Niestety w naszej codziennej diecie brakuje tego pierwiastka. Można jednak uzupełnić jego niedobór pijąc naturalną wodę mineralną „Piwniczanka” zawierającą w jednym litrze aż 87 mg magnezu.

Drugim bardzo ważnym składnikiem w naszym organizmie jest wapń, będący podstawowym budulcem kości i zębów, korzystnie wpływającym na przemianę materii. Jest on niezbędny do utrzymania prawidłowej czynności serca i aktywności układu mięśniowo-ruchowego. Wprawdzie dużo wapnia dostarczają do organizmu produkty mleczne, ale zazwyczaj w naszej diecie wciąż brakuje około 200 do 300 mg tego mikroelementu. „Piwniczanka”, która ma w jednym litrze 180 mg wapnia, może uzupełnić nam brakujące ilości tego pierwiastka.

Aby magnez i wapń mogły skutecznie oddziaływać na nasz organizm, wapnia powinno być dwa razy więcej niż magnezu, gdyż takie proporcje gwarantują ich doskonałe wchłanianie. Magnez stymuluje wchłanianie wapnia, a równocześnie do procesów metabolicznych magnezowi jest niezbędny wapń. Zaletą „Piwniczanki” jest właśnie taka doskonała proporcja wapnia i magnezu. Wodorowęglany: konsumenci rzadko zwracają uwagę na ich obecność w wodach mineralnych. Tymczasem wodorowęglany alkalizują zawartość treści żołądka regulując jego kwasowość, dzięki czemu mogą być traktowane jako środek profilaktyczny w zapobieganiu dolegliwościom typu zgaga i nadkwasota. Warto wiedzieć, że działanie fizjologiczne wód z wodorowęglanami rozpoczyna się wtedy, gdy ich zawartość w jednym litrze jest większa niż 600 mg, a „Piwniczanka” ma ich dwukrotnie więcej, bo aż 1260 mg/l!

Podsumowując: już trzy szklanki idealnie zbilansowanej naturalnej wody mineralnej „Piwniczanka”, mogą dostarczyć brakującą ilość tych mikroelementów, przez co stanowią doskonałe uzupełnienie naszej codziennej diety. Co więcej, „Piwniczankę” można pić bez ograniczeń, bez obawy o przedawkowanie jakiegoś składnika mineralnego, ponieważ organizm sam reguluje ich wchłanianie.

©2013 Created by Totalmedia - Dołącz do nas